Lammskinn långhårigt nr 664

2 500,00 kr

Storlek 104 x 81 cm

Mörkgrått långhårigt lammskinn från gotlandsfåret med stora lockar.

Lammskinn är en naturprodukt som håller i många år om de sköts på rätt sätt. Alla skinn mår bra av att vädras. Det är bra att hänga ut skinnet vid fuktigt väder så att ullfibrerna öppnar upp sig och smutsen stöts bort, skaka sedan skinnet.

Skinnet bör ej tvättas i tvättmaskin, men fläckar går bra att tvätta av för hand.

Fortsätt handla

Skötselråd för fårskinn

Fårskinn är en naturprodukt som håller i många år om de sköts på rätt sätt.

Alla skinn mår bra av att vädras. Det är bra att hänga ut skinnet vid fuktigt väder så att ullfibrerna öppnar upp sig och smutsen stöts bort, skaka sedan skinnet.

Om man råkar spilla något på skinnet räcker det oftast att torka av fläcken med en fuktig trasa eller att man tvättar upp fläcken för hand med ljummet vatten och eventuellt lite ullschampo.

Behöver skinnet tvättas i tvättmaskin så tvättar använder man programmet ylletvätt/handtvätt 30 grader med ett tvättmedel för ull och låg centrifugering. Skinnet ska sedan plantorkas och sträckas ut några gånger under torkningstiden för att återfå mjukheten. Tänk på att inte tvätta skinnet för ofta eftersom varje tvätt ger ett slitage på skinnet.

Långhåriga skinn går ej att tvätta i tvättmaskinen, men fläckar går bra att tvätta av för hand.

När skinnen bereds slipas lädersidan för att den ska bli mjuk, vilket kan medföra att det i början blir en torrfällning. Om man önskar att få bort torrfällningen snabbare kan man torka av lädersidan med en fuktig handduk eller använda en klädrulle.