Om oss

Karl-Johan och Anna Thim äger och driver KA Lantbruk. 2007 fick vi förtroendet att överta driften av Storegård, en gård som vi arrenderar av Trolle Ljungby gods. Där startade vår gemensamma resa mot det vi är idag, ett företag med inriktning på växtodling och animalieproduktion. 2019 övertog vi ytterligare en arrendegård, Tosteberga Nygård. Nygård har ända sedan 2007 varit med på ett hörn i vår verksamhet genom att Karl-Johans far, Kaj Thim tidigare arrenderade från 1976. Sedan 2007 har vi samarbetat med maskiner och olika arbetsuppgifter. När vi tog över arrendekontraktet för Nygård blev det vår huvudgård. Gårdarna ligger i NÖ Skåne, ca 2 mil öst om Kristianstad.

På gårdarna bedriver vi växtodling på ca 160 hektar. Vi har utöver det en besättning med 180 tackor som sköter om och vårdar våra betesmarker på 55 hektar. Betande djur är en förutsättning för att bibehålla den biologiska mångfalden och hålla dessa marker öppna.

Vi har till största delen renrasiga Gotlandsfår. Gotlandsfåret är framförallt känt för sin grå och lockiga päls som ger väldigt vackra glansiga skinn och en härlig ull som vi själva tar hand om och förädlar vidare till olika produkter.