Tvätta fårskinn

Fårskinn och lammskinn är en naturprodukt som är lätt att hålla ren. Alla våra fårskinn går att tvätta. 

Tvätta lammskinn

Vi rekommenderar att du vädrar dina fårskinn och lammskinn ofta. I fuktigt väder öppnar sig ullfibrerna och släpper ifrån sig smutsen. Du kan även dammsuga ditt lammskinn för att återfå den fluffiga locken igen om man har suttit eller gått på skinnet.

Tvätta fårskinnsfäll

Tvätta din fårskinnsfäll när det är vinter i snön. Lägg ut fårskinnsfällen med pälssidan nedåt i snö och låt dem ligga en stund. Skaka sedan av snön och du får ett ren och fin fårskinnsfäll igen eftersom snön ger skinnet en rengörande effekt.

Om man råkar spilla något på sitt lammskinn räcker det oftast att torka av fläcken i pälsen med en fuktig trasa. Man kan också tvätta upp fläcken för hand med ljummet vatten och eventuellt lite ullschampo.

Tvätta fårskinn i maskin

Behöver man tvätta sitt lammskinn eller fårskinn använder man programmet ylletvätt/handtvätt 30 grader med ett milt tvättmedel/schampo avsett för ull. Skinnet ska sedan torka plant. För att återfå mjukheten och formen sträcker man ut fårskinnet några gånger under tiden det torkar. Tänk på att inte tvätta skinnet för ofta eftersom varje tvätt ger en uttorkande effekt på skinnet.

Långhåriga skinn går ej att tvätta i tvättmaskinen, men fläckar går bra att tvätta av för hand.

När man bereder lammskinn och fårskinn måste man slipa lädersidan för att den ska bli mjuk. Slipdammet kan göra att skinnet torrfäller i början. Om man önskar  få bort torrfällningen snabbare kan man torka av lädersidan med en fuktig trasa eller använda en klädrulle.

Här hittar ni många fina lammskinn och fårskinn

tvätta fårskinn